En aquest article t’explicarem com netejar correctament una planxa de cuina d’un restaurant, perquè no afecti negativament els plats que cuinaràs i serviràs.

Saber netejar la planxa de cuina del teu restaurant pot semblar una nimietat, però en realitat és molt important, ja que la higiene a la cuina és fonamental per a tots els negocis d’hostaleria.

La planxa de cuina és un dels elements de major ús en restauració i per això necessita un manteniment constant.

A més, és molt important la seva neteja per evitar la contaminació creuada, mantenint les seves condicions higièniques correctes. Encara que per evitar la contaminació creuada en una cuina, no només n’hi ha prou de netejar correctament la planxa. Sinó que s’ha de fer a tota la cuina i que els cuiners mantinguin una correcta higiene de mans abans i després de manipular els aliments.

La neteja també és molt necessària a la cuina dels restaurants per no barrejar sabors com peix i amb carn.

Per netejar una planxa de cuina de forma correcta, depenent del material, del grau i dels tipus de brutícia ia més et donarem uns consells i trucs perquè puguis mantenir-la neta tot el temps.

Per això del primer que parlarem és que classes de planxes de cuina industrials que ens podem trobar.

Com netejar una planxa de cuina molt bruta | Trucs i Consells

Hi ha diferents tècniques i productes que pots aplicar per mantenir neta la planxa del teu restaurant, però has de tenir en compte el material del qual està feta la planxa per no danyar-la, si netejaràs en fred o en calent .

La neteja de la planxa de cuina ha de ser diària, ja que amb això aconseguiràs que es mantingui en bon estat durant més temps.

Vegem com netejar una planxa de cuina, trucs i consells perquè la teva planxa estigui sempre perfecta.

Com que el 90% de les planxes professionals estan fetes en acer inoxidable, en aquest article ens centrarem en la neteja de les planxes d’acer professionals, en propers articles parlarem de la resta de materials .

L’acer inoxidable és un material que no s’oxida és un avantatge, per això es recomana també aquest material en moltes altres eines de cuina.

Neteja de planxes de cuina en fred

Per a la neteja de planxes professionals en fred recomanem Dino Dingras.

Neteja de planxes de cuina, rostidors de pollastres, campanes extractores d’acer inoxidable. Un cop la planxa estigui tèbia, desgreixeu-la amb Dingres. No ataca el ferro, ni els vitrificats. No s’aplica sobre superfícies d’alumini o zinc.

Si la superfície és delicada o cromada, recomanem Thor de Proquímia, un desgreixador neutre multiusos.

Neteja i desgreixa tot tipus de superfícies de la cuina, de la llar i la indústria alimentària. Elimina taques de greixos de la roba. Amb polvoritzador escumant per a més adherència en superfícies verticals.

La seva formulació és molt poc agressiva i es pot aplicar sobre la immensa majoria de superfícies a excepció d’envernissats i esmaltats.

Neteja de planxes de cuina en calent

Per netejar planxes en calent recomanem Dino Dinplac.

Un desengreixant per a planxes i forns en calent. Molt fàcil d’aclarir, simplement amb aigua, no deixant restes que donin sabors, ni olors als aliments. No s’ha de fer servir en superfícies d’alumini polides. Es recomana l’ús de guants per manipular-los.

Si necessites assessorament en productes de neteja professional, no dubtis en contactar amb nosaltres.