La neteja és una part essencial del manteniment de qualsevol edifici o espai, ja sigui una oficina, un centre comercial o un hospital. No obstant això, no totes les superfícies es netegen de la mateixa manera, i és important conèixer les tècniques adequades per a cada tipus de superfície per a obtenir els millors resultats.

A continuació, et presentem algunes tècniques de neteja per a diferents tipus de superfícies:

  1. Sòls: Els sòls poden ser de diferents materials, com a rajoles, fusta, vinil, entre altres. Per a netejar rajoles, es pot utilitzar una màquina fregadora o la tècnica de fregat en pla amb mopa, com ja esmentem en un article anterior. Per a la fusta, tenim Diflor jabonoso,  és millor utilitzar una mopa humida o una aspiradora per a evitar danyar la superfície. El vinil es pot netejar amb una solució d’aigua i detergent, fregant amb una mopa o un drap.
  2. Finestres: Per a netejar les finestres, és recomanable utilitzar un netejavidres com vitral plus de dino o una solució d’aigua i vinagre blanc. També es pot utilitzar una escombreta de goma per a assecar la superfície i evitar les marques d’aigua. És important evitar l’ús de netejadors abrasius que puguin danyar el vidre.
  3. Superfícies d’acer inoxidable: L’acer inoxidable s’utilitza en molts edificis comercials i pot acumular fàcilment taques i empremtes dactilars. Per a netejar-ho, es pot utilitzar una solució d’aigua i sabó suau o un netejador específic per a acer inoxidable com dinox spray o líquid. És important utilitzar una esponja o drap suau per a evitar ratlles en la superfície.
  4. Catifes: Les catifes poden acumular pols, brutícia i taques amb el temps. És recomanable utilitzar una aspiradora regularment per a mantenir-les netes, i una neteja professional profunda una vegada a l’any. Per a l’eliminació de taques, és important utilitzar un netejador específic per a catifes i seguir les instruccions del fabricant.
  5. Banys: Els banys són una de les àrees que requereixen una neteja més freqüent. És important utilitzar productes específics per a la neteja de banys, com a netejadors desinfectants Actival baños i lleixiu diluit en aigua, Actival clorado. Les superfícies del bany, com el vàter, el rentamans i la dutxa, han de netejar-se amb freqüència per a evitar l’acumulació de bacteris i gèrmens. És recomana un desincrustant com Dinocid

Aquestes són només algunes tècniques de neteja per a diferents tipus de superfícies, però existeixen moltes més. És important conèixer les tècniques adequades per a cada superfície per a obtenir els millors resultats i prolongar la vida útil dels materials. A més, utilitzar els productes de neteja adequats per a cada necessitat també és clau per a una neteja efectiva i eficient.