Tork es va proclamar guanyador global dels Premis a la Innovació d’Interclean Amsterdam, els premis dels quals es van atorgar el passat 10 de maig, el dia de la inauguració d’Interclean Amsterdam. El saló tancarà les portes el divendres 13 de maig.

El jurat dels Amsterdam Innovation Award va proclamar al Drap de neteja de base biològica de Tork com el producte vencedor.

“Tork ha identificat objectius clau entre els clients: la reducció de les emissions de CO2, la reducció del consum d’aigua, la reducció de la generació de residus, la reducció del consum d’energia, l’ús de productes certificats. A més, l’empaquetatge comprimit facilita el maneig, una cosa important per al personal de neteja. I tampoc s’ha oblidat l’impacte ambiental de l’empaquetatge. Està fet de fibres que són 100 per cent reciclades i plàstics que són almenys 30 per cent reciclats”

Michelle Marshall, Presidenta del jurat
Guanyadors per categories

Els guanyadors de les diferents categories en què es divideixen els Amsterdam Innovation Award van ser Alani per la seva tovallola de paper Coreless Center Pull (categoria Higiene i salut); Gausian Robotics pel seu Scrubber 50 Pro (Tecnologies intel·ligents i digitalització); Arcora per la seva Pu-Pad Light (força laboral i ergonomia) i Essity pel seu drap de microfibra Tork Biobased d’alta resistència ( Sostenibilitat i Medi Ambient).

El premi Elecció dels Visitants va ser per Kärcher per la seva aspiradora de motxilla BVL 5 /1 BP.

Productes nominats
  • Sostenibilitat i medi ambient: Per a aquelles innovacions que se centrin en la responsabilitat social corporativa, la sostenibilitat i/o millores respectuoses amb el medi ambient. Els nominats d’aquesta categoria són: Tork (Biobased Heavy-Duty Cleaning Cloth), Spectro B.V. (Ecodos Dosage Bottle) i Grup Maya (EVERSEA Multipurpose Cloth).
  • Higiene i Salut: Aquesta categoria se centra en aquells productes i solucions que augmenten la higiene i la neteja personal per a un entorn més segur i saludable. Nominats: Consensus Group (EnozoPRO), AR-CO Chimica (Aladin GT5) i ALANI HIGIENE PROFESSIONAL SL (CORELESS Centre Pull Paper Towel in TAD).
  • Tecnologies intel·ligents i digitalització: Centrant-se en totes les noves tecnologies digitals i intel·ligents que ingressen a la indústria, des d’eines de planificació, neteja automatitzada i/o autònoma, IoT, monitorització i administració remots, programari i tota la resta. Els nominats són: Vileda Professional (Swep EviSense), Gaussian Robotics (Gaussian Scrubber 50 Pro) i Lionsbot (R3 Scrub).
  • Ergonomia: Per innovacions que s’enfoquen a millorar l’experiència del netejador, fer la seva feina més fàcil, segura i millor. Els nominats són: RCM (Nexbot), Arcora International (ARCORA PU-PAD Light) i Kärcher (BVL 5/1 Bp).