L’empresa familiar lleidatana Ilser Grup, especialitzada en la distribució de productes de neteja i higiene professional a Lleida, Tarragona, Osca i Andorra ha incrementat la seva presència al sector públic. Tal com ha explicat el seu conseller delegat i director general Marc Cerón a Alimarket, durant la pandèmia la companyia va saber respondre a la demanda de “productes Covid-19” com mascaretes, guants i gels hidroalcohòlics, que li van permetre , al seu torn, compensar la pèrdua experimentada al canal horeca, que per al grup representava al voltant d’un 40% del seu negoci.

Com a conseqüència d’aquesta decisió, Ilser Grup ha apostat per continuar atenent el sector públic amb el subministrament daquest tipus de solucions. N’és una prova les diverses licitacions de concurs públic que han guanyat en aquest exercici vinculades a organismes públics com escoles, residències, equipaments, etc. i la més recent: amb la xarxa de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

La dificultat, matisa Cerón, rau en el fet que les citades licitacions cobreixen períodes llargs d’entre un o dos anys en què les clàusules no permeten, per exemple , variar els preus, cosa que representa un repte important tenint en compte que els preus de les matèries primeres no deixen de pujar i la dificultat per adquirir determinats productes davant la crisi dels subministraments.

En termes econòmics, Ilser Grup va registrar vendes agregades de 6 M € a l’últim any. L’objectiu per a l’exercici en curs passa per assolir els 6,5 M€ de facturació. A això hi contribueix, entre d’altres, els diversos avenços en digitalització. En aquest sentit, Ilser Grup està implantant la solució ‘Business Inteligence’ que li permetrà gestionar les dades de les operacions “de manera eficaç”, apunten, i que anirà vinculada a la seva plataforma en línia d’atenció al client ‘Ilser365’.

Des del punt de vista inversor, Ilser Grup va destinar uns 100.000 € a l’últim any a digitalitzar processos. Així mateix, el 2021 va fer els seus primers passos en matèria de sostenibilitat en invertir uns 450.000 € en la introducció de plaques solars fotovoltaiques, vehicles híbrids i punts de recàrrega.