La Associació Professional d’Empreses de Neteja (ASPEL) ha confirmat que les dades provisionals per al tancament de l’exercici 2021 apunten a “un creixement del volum de negoci sectorial al conjunt del mercat ibèric proper al 3,7% la qual cosa suposa assolir un valor de 10.577 milions d’euros, encara que els marges s’han estrènyer a causa principalment dels augments de costos laborals sense repercutir“.

Així ho ha manifestat el president de ASPEL, Juan Díez de los Ríos, durant la presentació de l’Anuari “Dades del sector neteja d’edificis i locals ” el passat 31 de maig en una roda de premsa a la seu de ASPEL en què ha anunciat que “seguiran demanant canvis a la Llei de Contractes Sector Públic (LCSP) i, per tant, a la Llei de Desindexació que permetin revisar preus quan es desequilibrin els contractes signats per pujades de costos laborals, SMI, impostos, taxes, etc, per evitar que els marges siguin tan ajustats”.

Tot i la conjuntura actual, els experts consultats mantenen que les previsions per al 2022 per al sector neteja mantindran l’assolit el 2021

Els experts consultats per a l’informe mantenen que, encara que és “molt aventurat a causa de les circumstàncies” es pot dir que les previsions per al 2022 per al sector mantindran el que s’ha aconseguit el 2021. De fet, mirant aquest any 2022, tal com reflecteix una de les principals conclusions de l’informe “a causa de les circumstàncies de l’any com la inflació, guerra d’Ucraïna, alentiment de la recuperació, manca de subministraments, etc. seguirà sent molt necessària la higiene i desinfecció dels llocs”.

La neteja, al top 10 del sector servei

El sector de neteja és un dels 10 sectors principals de les activitats de serveis en termes d’ocupació d’Espanya. Això es tradueix al 9% dels 5 milions d’assalariats de Serveis a Espanya. “Som part molt essencial de la cadena de valor dels altres sectors” ha manifestat Díez de los Ríos. I ha afegit que cal “donar visibilitat a aquests més de 370 mil empleats, dels quals el 74% són dones”. En aquest sentit, l’informe reivindica el sector de la neteja com una inversió i no com una despesa ja que “gràcies a la feina els altres poden desenvolupar bé la seva”.

Durant la presentació, que ha tingut com a objectiu desgranar i analitzar l’escenari econòmic del sector de la neteja, s’han analitzat els gràfics de l’informe d’activitat de la neteja a l’economia, les dades de l’Associació 2021 quant a morositat i facturació de les empreses de ASPEL, el nombre de treballadors i empreses, els principals indicadors del sector de la neteja, els costos laborals d’Europa el 2021, així com l’estudi sobre l’absentisme al sector de la neteja que afegeix un especial amb dades COVID19, destacant la durada mitjana dels processos finalitzats a tancament de l’exercici 2021 i la incidència mitjana mensual comparant la del sector de serveis a edificis per a l’exercici 2021.

El sector en xifres

En relació amb les xifres d’absentisme que es desprenen de l’estudi, el president de la patronal ha destacat que malgrat haver-se rebaixat la punta de l’absentisme del 6,47% al 6,18%, les xifres de l’absentisme al sector de la neteja “segueixen sent desmesurades”. “Es mantenen les diferències a pitjor amb la resta dels sectors del nostre, tant en contingència comuna com en la incidència mitjana mensual” ha declarat. L’estudi d’absentisme també mostra la ràtio de durada mitjana per procés finalitzat en dies, tant pel sector de neteja com pel total de sectors pel període comprès entre els exercicis 2009 i 2020.

Així mateix, a l’Edició 2022 de l’Anuari de ASPEL es mostra que, encara que la empleabilitat del sector de la neteja decreix en 3.300 respecte a l’any anterior, a l’agregat de ASPEL va créixer en 1.320 empleats.

El 2020, la facturació de les empreses de neteja es va reduir en un 3,3%

Quant a les dades de facturació, el sector de neteja a Espanya el 2020 va experimentar una moderada reculada del 3,3% fins a situar-se en 10 milions d’euros, reflex del negatiu impacte de la demanda de serveis per la pandèmia. Les empreses van generar un volum d’ocupació propera als 543.700 treballadors, cada cop més professionalitzat.

Pel que fa a la morositat, s’ha destacat que el deute del sector va baixar el 4,62% en volum respecte a l’any anterior i que les xifres de deute mostren només millora en la deute de les CCAA. Pel que fa a això, l’informe denuncia que segueix sense complir-se la Llei de Morositat en 30 dies.