Claus per evitar problemes de salut per una mala higiene dels utensilis de cuina

Tenir una baieta neta i completament desinfectada és una de les coses més importants a tenir en compte a la nostra cuina. Es tracta d’un dels utensilis més usats i també dels més patits ja que s’embruten amb molta freqüència i el seu rentat correcte és important per evitar problemes com intoxicacions alimentàries pels bacteris que es poden acumular als draps.

A les baietes es crien els “biofilms”, unes colònies de bacteris que poden ser perjudicials per a la salut. També solen aparèixer amb freqüència en utensilis de fusta.

Trucs de neteja

En primer lloc, les baietes s’han de rentar amb molta freqüència. Dit això, la millor manera de fer-ho és a la rentadora a uns 60 graus amb un detergent neutre.

Un altre truc per als que no acumulen suficients baietes per rentar o no volen barrejar-les a la rentadora amb la resta de la roba és rentar-les al microones. Només cal ficar-les en un recipient amb aigua i sabó neutre i introduir-lo al microones. Fet això, tocaria aclarir-les i escórrer-les molt bé perquè s’assequin com més aviat millor.

La mesura extrema quan les baietes estan molt brutes és introduir-les en aigua amb lleixiu, però això no és del tot recomanable. Si ho feu, el drap no pot estar en remull més de deu minuts.