A l’antic director d’Interclean Rob den Hertog, li van preguntar quines tendències properes en la indústria de la neteja professional preveu per al 2022 i més enllà.

Hertog ho va resumir en 5 punts clau

 • 1. La sostenibilitat ja no és només un “agradable de tenir”

  Minimitzar els danys al medi ambient és una consideració cada cop més important en la indústria de la neteja professional actual. Allà on en el passat “sostenibilitat” significava utilitzar un producte verd, avui dia conté molt més que això. Tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i el Pacte Verd de la UE, els fabricants estan mirant tota la cadena de producció. Això també inclou temes com ara el cradle-to-cradle i la circularitat, els envasos sostenibles i l’etiquetatge ecològic.

  La importància de la sostenibilitat en el sector de la neteja i la higiene professional fa anys que creix. Ara, ja no se’n pot escapar. La incorporació de la sostenibilitat a la vostra estratègia empresarial probablement millora la confiança amb els clients, els empleats i els inversors alhora que es protegeix el medi ambient. La sostenibilitat està passant de ser un “agradable tenir” a ser un “imprescindible”.

 • 2. Desinfecció amb tecnologia UV-C

  Ultraviolats-C es pot utilitzar per a diversos propòsits, inclosa la desinfecció a la indústria de la neteja professional. A causa del creixement de la població a tot el món, hi ha una amenaça més gran dels “superbacteris” resistents als antibiòtics. Els antibiòtics són medicaments utilitzats per prevenir i tractar infeccions bacterianes. La resistència als antibiòtics es produeix quan els bacteris canvien en resposta a l’ús d’aquests medicaments, la qual cosa comporta un augment dels costos mèdics, estades hospitalàries prolongades i un augment de la mortalitat.

  Ultraviolats-C, també conegut com a UV-C, és l’ús de radiació ultraviolada amb longituds d’ona entre 200 i 290 nm. Els raigs UV-C són molt efectius en l’esterilització i desinfecció UV, ja que destrueixen els enllaços moleculars que mantenen units l’ADN de bacteris i virus, inclosos els “superbacteris”. Això fa que la UV-C sigui una tecnologia important als hospitals.

  La neteja UV-C no és nova, es va descobrir l’any 1896 i es va utilitzar per primera vegada per destruir els bacteris i el tractament de la tuberculosi de la pell. L’ús de la llum UV-C com a desinfectant als hospitals va començar a partir de finals de la dècada de 1960. Amb l’actual pandèmia de Covid19 sembla que estem a punt de veure que la UV-C esdevé essencial en la lluita contra la infecció.

 • 3. Exoesquelets motoritzats per millorar el benestar dels treballadors

  Fer tasques de neteja és físicament exigent i costa molta energia. Tradicionalment conté molta feina manual, la majoria repetitiva i posant tensió al cos del netejador. Aquí és on entren els exoesquelets. Les classificacions actuals dels exoesquelets són “actius” i “passius”.

  Els exoesquelets actius estan alimentats i funcionen amb motors i sensors. És una màquina mòbil portàtil que permet el moviment de les extremitats amb una major força i resistència. Protegeix els treballadors de la neteja proporcionant suport a l’esquena, detectant el moviment de l’usuari i enviant un senyal als motors que gestionen els engranatges. Això allibera la tensió del cos i ajuda el moviment. Amb una major atenció per part dels empresaris al benestar dels treballadors i la legislació del govern, és probable que el mercat dels exoesquelets motoritzats creixi substancialment en la propera dècada.

 • 4. Neteja amb vapor per a la desinfecció

  El repte dels equips hospitalaris és assegurar-se que poden evitar que les infeccions associades a l’assistència sanitària es produeixin i es propaguin a l’hospital. Han de destruir els microorganismes que causen infeccions i negar-los un entorn on prosperen. Això significa utilitzar l’esterilització per fer que l’equip i les superfícies siguin segurs d’utilitzar. Una innovació per fer-ho és la neteja amb vapor.

  La neteja al vapor és un aparell que només utilitza una petita quantitat d’aigua neta, escalfada a una caldera. Permet desinfectar, netejar i desodoritzar qualsevol superfície, sense necessitat d’utilitzar detergents. Alguns dels avantatges de la neteja amb vapor són: estalvia temps i diners, ajuda a lluitar contra la resistència antimicrobiana i és respectuós amb el medi ambient. A causa de la pandèmia de la Covid19, la neteja a vapor va agafar un nou impuls i és probable que continuï sent important el 2022.

 • 5. Equips amb bateria

  El volum de dispositius alimentats per bateries a la indústria de la neteja professional està augmentant ràpidament. Les bateries es poden utilitzar per millorar el temps d’execució, la sostenibilitat i les capacitats autònomes de les màquines de neteja. En els últims anys la densitat energètica de les bateries ha augmentat, reduint el pes i la mida i millorant la durabilitat de les bateries. Això és especialment important quan s’utilitzen equips de neteja amb bateries per netejar grans àrees, com ara aeroports, hospitals, propietats comercials, edificis d’oficines, escoles i plantes industrials.

  Les tecnologies de bateries del mercat inclouen bateries d’estat sòlid, bateries de tracció, bateries sense manteniment de gel i bateries d’ió de liti. S’espera que la tecnologia de la bateria d’estat sòlid es converteixi en un canvi de joc en els propers anys. Aquesta bateria permet als fabricants introduir solucions més petites i lleugeres que poden funcionar més temps.