La companyia Essity ha presentat l’informe “La higiene en la nova normalitat: Impacte de la COVID-19 en la percepció i hàbits d’higiene dels espanyols”. A Essity porten anys analitzant el paper que la higiene i la salut juguen en el benestar dels individus i comunitats. També les percepcions, creences i hàbits dels ciutadans al voltant d’elles.

Les dades confirmen que la consciència sobre la higiene ha canviat i que els espanyols han millorat certs hàbits com el de rentar-se les mans. No obstant això, encara queda marge de millora. Per exemple, per a vuit de cada deu persones el rentat de mans és essencial en la seva rutina d’higiene bàsica. No obstant això, només un 55% es renta les mans durant 20 segons o més i un de cada quatre no sempre fa servir sabó.

El passat 2020 ens ha plantejat una situació d’excepcionalitat en tots els àmbits

La crisi sanitària, social i econòmica que estem vivint ha de portar-nos a reflexionar sobre els hàbits, pràctiques i recursos sanitaris disponibles. Distància social, ús de mascaretes i rentat de mans s’han convertit en habituals i en un exercici de autoresponsabilitat per, entre tots, frenar la pandèmia.

Així eren els hàbits i percepcions sobre higiene dels espanyols abans de la pandèmia

La crisi de la COVID-19 ha redefinit la nostra relació amb la higiene, tant a nivell individual com col·lectiu, situant en el centre de la conversa aspectes que fins fa poc donàvem per fets.

Però quins eren els hàbits de la població abans de la pandèmia? A l’octubre de 2019, Essity va realitzar un estudi a nivell nacional per tal d’entendre quines eren les principals palanques que definien la percepció i el comportament de la societat espanyola en matèria d’higiene i salubritat.

Així són els hàbits i percepcions sobre higiene dels espanyols després de la pandèmia de la COVID

La pandèmia que ens ha tocat viure està provocant canvis massius en la societat, sobretot pel que fa a les actituds i comportaments de les persones relacionats amb la higiene i la salut.