Tot i que s’han observat majors necessitats d’higiene i desinfecció derivades de la crisi del Covid-19, la veritat és que la pandèmia dibuixa, a curt termini, un escenari negatiu per al sector de la neteja, que veurà reduïda la seva facturació un 5% en el bienni 2020-2021, la primera caiguda en els últims cinc anys. Així es desprèn de l’informe sectorial elaborat per la consultora DBK.

La consultora estima que aquestes noves necessitats seran capaces de compensar la caiguda de la demanda dels clients, provocada pel tancament de centenars de negocis, així com la pressió sobre els preus, cosa que ha derivat en una forta reducció del volum de negoci durant aquest any, la tònica seguirà similar l’any vinent.

A més, la consultora ha previst que la concentració de l’oferta s’accentuï encara més, ja que els operadors líders en aquest sector s’han incrementat la cobertura per zones geogràfiques i segments de demanda, seguint la tendència de l’any anterior.

Respecte a l’any 2019, l’informe reflecteix un creixement de el sector impulsat per una favorable conjuntura econòmica i el bon comportament de l’activitat industrial i empresarial. En aquest període, el mercat ibèric va arribar als 11.250 milions d’euros, un 3,1% més que en l’exercici 2018. El mercat espanyol, que representa més de l’90% del total ibèric amb una facturació de 10.550 milions d’euros, va créixer un 2,9%, fins a arribar al màxim històric de 10.550 milions d’euros. Per la seva banda, el mercat portuguès va mantenir l’alt ritme de creixement dels dos exercicis anteriors, registrant un increment del 6,1% i situant-se en 700 milions d’euros.

L’estudi aprofundeix en l’evolució recent i les tendències de el sector, els factors clau d’èxit del negoci, les previsions a curt i mig termini, i les oportunitats i amenaces a què s’enfrontaran les empreses en els propers anys. Així mateix, l’informe reflecteix el posicionament i resultats de les 54 principals empreses que operen en el sector a la Península Ibèrica (39 empreses espanyoles i 15 portugueses).