Publicat a Alimarket per Raquel Roig

Com moltes altres empreses de sector, la firma Ilerda Serveis, especialitzada en la distribució de productes de neteja professional, s’ha sabut adaptar a les noves circumstàncies afrontant 2020 amb canvis en la seva oferta i en la seva pròpia cartera de clients. En el primer cas, la companyia ha respost a la creixent demanda del format take away en hostaleria amb el llançament d’una nova línia d’envasos de menjar elaborat amb material reciclable i reciclat. El projecte, tal com ha explicat el seu director general i comercial Marc Cerón, sorgeix arran de la seva política #Greensolutions, basada en oferir productes respectuosos amb el medi ambient.

“Òbviament, el motiu principal del llançament de la família d’envasos de menjar a domicili ha sorgit motivat per la situació de pandèmia actual”,

puntualitza. Al llarg de l’any, la firma ha fet front a la demanda creixent no només d’aquestes solucions, sinó també dels equips de protecció enfront del Covid-19, com mascaretes, guants, desinfectants i solucions hidroalcohòliques.

Quant a la tipologia de clients, Cerón explica que, durant l’època més dura de la pandèmia, coincidint amb els confinaments, la companyia va perdre un 40% de la seva quota de mercat corresponent a hostaleria, gimnasos i centres educatius.

“Mitjançant noves apostes, dirigides a constructores, despatxos professionals i sector retail, entre d’altres, hem aconseguit igualar la mateixa facturació que l’any passat”, afegeix.

D’aquesta manera, i després de facturar 5,12 M € el 2019, un 16,6% més pel que fa a l’exercici previ, les previsions per al tancament de 2020 passen per situar la seva xifra de negoci en els 5 M €.

També, com a novetat, la distribuïdora ha incorporat al seu catàleg un desinfectant de mans sota la marca ‘Tork‘. Cerón comenta que, tot i que ja comptava amb productes químics de protecció de mans (sabó i sabó amb desinfectant), arran de el moment actual, la fabricant Essity, propietària de la citada marca, ha apostat per ampliar la gamma incorporant l’envàs emplenable adaptat els seus dispensadors, complint amb les normatives vigents que marca el Ministeri de Sanitat.

En aquest context, Ilerda Serveis destaca també la incorporació d’un nou professional al departament màrqueting, qui abordarà la digitalització de tots els processos de la companyia. Així mateix, en matèria de sostenibilitat, subratlla l’adquisició d’un 30% de la seva nova flota de vehicles en propulsió ecològica, així com la instal·lació de plaques solars d’autoconsum i un punt de recàrrega de vehicles elèctrics.