D’acord amb el microbiòleg Dr. David Webber de la Universitat de Swansea, no assecar-se les mans després d’anar al bany pot ser més nociu que no rentar-les en absolut.

David Webber afirma que el 85% dels microbis són propagats per persones que contaminen les superfícies mentre les seves mans encara estan humides. I descriu a les persones que no s’assequen les mans correctament com a “antisocials”.

“La pandèmia ha centrat l’atenció en la forma correcta de rentar-se les mans amb la guia publicada de l’OMS, els CDC i el NHS”, va dir. “No obstant això, no hi ha hagut tal orientació sobre els procediments correctes per a assecar-se les mans, la qual cosa és igualment important. De fet, no assecar-se les mans correctament podria ser menys higiènic que no rentar-les en absolut”

Dr. David Webber, Universitat de Swansea

Webber afirma que assecar-se la humitat de les mans amb els pantalons o la faldilla també és perjudicial, perquè pot transferir qualsevol bacteri de la roba a les mans, anul·lant el propòsit de la rentada. I aquells que intenten pentinar-se amb la humitat sobrant a les seves mans corren el risc de recollir microbis del cuir cabellut, incloses els bacteris que causen l’acne, sosté.

Però evitar assecar-se les mans per complet és el pitjor mètode, agrega, ja que això permet que les mans mullades transfereixin virus i bacteris a qualsevol superfície amb la qual tinguin contacte.