L’estiu va arribant a la fi i toca la tornada al nostre lloc de treball, amb el debat sobre el model de treball encara vigent, el workplace continua articulant-se com un espai cabdal en el dia a dia de milions de persones. I ho fa especialment en un moment en què la tornada a l’oficina, després de les vacances i després del teletreball forçat per la pandèmia, que no ha consolidat a Espanya com ho ha fet a Europa. Amb només un 8% dels ocupats treballant des de casa de forma habitual (més de la meitat dels dies), a la resta d’Europa aquesta xifra és molt més gran amb un 14.5% Portugal, 17% a França, Alemanya o Àustria, 25 % Bèlgica, Països Baixos, Dinamarca, Suècia i Finlàndia, arribant al 33% a Islàndia. Fins ara les empreses havien apostat per models mixtos amb una relació orgànica entre la presencialitat i el teletreball, però amb la presencialitat guanyant terreny de nou, és necessari implementar polítiques que ajudin a redefinir un workplace actual, segur i sostenible.

Per això, els serveis de neteja s’han erigit com un dels grans pilars perquè l’activitat laboral presencial asseguri sempre la salut i seguretat dels empleats. I és que una de les claus dels espais de treball postcovid passa, sens dubte, per implementar unes estrictes mesures de seguretat i higiene als espais de treball. Per això, a ilser grup hem apostat per una adaptació a aquesta nova etapa, amb l’objectiu de protegir la seguretat i la salut en el treball de la forma més efectiva i mantenir els progressos realitzats per la societat en conjunt.

Doble desafiament al workplace

Davant aquesta nova realitat, el desafiament és doble. D’una banda, les empreses necessiten recuperar la connexió física entre persones i llocs fent que els seus empleats tornin a entorns de treball que compleixin els màxims estàndards d’higiene. D’altra banda, aquesta connexió també és emocional i fomenta la confiança dels empleats en la seguretat de l’espai de treball.

A ilser grup creiem que aquests desafiaments han d’abordar-se des dels propis serveis de neteja a través de quatre estratègies concretes:

  • Prioritzant la higiene i eliminant les fonts de contagi mitjançant processos i procediments estandarditzats que han estat verificats per tercers.
  • Aplicar mètodes objectius per mesurar l’eficàcia de la neteja.
  • Donant més visibilitat a les activitats de neteja davant dels empleats.
  • Els productes adequats de neteja i desinfecció per a cada espai

En aquest sentit, dissenyeu plans d’higiene a mida i assessorament expert en solucions de neteja, higiene i desinfecció. Com a complement a aquests processos, és important incloure l’ús dels productes de neteja apropiats per desinfectar amb més assiduïtat les àrees que es toquen sovint, així com la verificació d’aquestes superfícies.

A més, i per potenciar aquesta generació de confiança, tots aquests processos. Perquè l’objectiu últim passa precisament per millorar la confiança dels empleats en el seu entorn de treball. I la utilització de mètodes i productes adequats ens ajuda a assolir-ho.