Ilser Grup incorpora al seu projecte empresarial a Lleixiu l’Andorrana, degana en la distribució de productes de neteja

  • La decisió de la companyia familiar lleidatana, nascuda d’Ilerda Serveis i que liderarà la gestió, respon a l’estratègia de créixer a altres territoris, convertint-se en l’única empresa del sector que treballa a l’Estat espanyol i a Andorra
  • La firma preveu incrementar la seva facturació enguany un 10%, apostant per la digitalització, la sostenibilitat i la seva expansió geogràfica

L’empresa familiar lleidatana Ilser Grup (sorgida d’Ilerda Serveis), líder al sector de la distribució de productes de neteja professional a Lleida, Tarragona i Osca, ha sumat al seu projecte la companyia familiar Lleixiu l’Andorrana per incorporar-la a la seva estratègia. Nascuda durant la dècada dels anys 30 del segle XX i degana en la distribució de productes de neteja a Andorra, Lleixiu l’Andorrana compta amb una plantilla de sis persones i unes instal·lacions de 1.400 metres quadrats, ubicades a la localitat de Santa Coloma (Andorra).

El conseller delegat d’Ilser Grup, Marc Cerón, explica que fruit d’aquest pacte d’integració, l’empresa familiar lleidatana gestionarà Lleixiu L’Andorrana. Cerón assegura que la decisió de la firma lleidatana respon a “la necessitat que té el nostre projecte de créixer en altres territoris, convertint-nos en l’única empresa del sector de la distribució de productes de neteja que operem a l’Estat espanyol i a Andorra, així com també l’única del seu sector que té dos seus en dos països

Ilser Grup: ‘Digital Green and Global’

L’adquisició de Lleixiu l’Andorrana s’emmarca en el nou full de ruta d’Ilser Grup, que aposta per la digitalització, la sostenibilitat i la globalització, elements que formen part de l’herència que ha deixat la pandèmia de la Covid-19 en el teixit empresarial. Així, la companyia ha creat l’eslògan ‘Digital, Green and Global’.

Ilser Grup, que va finalitzar l’any 2020 amb una facturació de 5,1 milions d’euros, la mateixa que el 2019, preveu arribar enguany a un creixement del 10% en funció de l’evolució de la crisi sanitària i el comportament del mercat durant el segon semestre, una bona activitat hostalera el darrer trimestre d’aquest any i un bon inici de la campanya d’estiu.

Empresa Covid

El conseller delegat d’Ilser Group, Marc Cerón, destaca que la Covid-19 “ha servit per reinventar-nos com a empresa, invertint en ecologia, digitalització i globalització”. De fet, durant el darrer any, la companyia ha incorporat un responsable de màrqueting per liderar la transformació digital. L’aposta s’estén a la resta de la companyia, ja que l’objectiu és permetre que els clients, des de qualsevol lloc, puguin connectar amb l’empresa i relacionar-se amb els departaments per tal de resoldre les seves necessitats gràcies a la plataforma Ilser365. En l’àmbit de la sostenibilitat, la companyia ha instal·lat plaques solars a la teulada de la seva seu corporativa i ha substituït la seva flota de cotxes per vehicles híbrids. A més, Ilser també ha col·locat un punt de càrrega de vehicles elèctrics, millorant l’eficiència de l’empresa i pel que fa a la globalització, l’aposta per la internacionalització es fa palesa amb el creixement cap a Andorra.

La pandèmia també ha suposat una reorientació productiva d’Ilser, que després de perdre un 40% dels seus clients durant el primer trimestre de l’any passat pel tancament de l’hostaleria, els gimnasos o els centres educatius, ha diversificat el seu negoci en l’àmbit de la distribució d’Equips de Protecció Individual (EPI), com mascaretes, gel hidroalcohòlic, guants i productes desinfectants. Aquest era un material que Ilser ja utilitzava (a la indústria alimentària) i del qual va augmentar les compres per subministrar a hospitals, residències d’avis i altres equipaments.

Amb aquesta estratègia, Ilser va acumular un important volum de productes de prevenció per la Covid i va captar 1.800 clients en pocs mesos. Una vegada aixecades les restriccions als bars i restaurants, una de les seves noves línies es va centrar en la distribució d’envasos i parament sostenible en format ‘take-away’, evitant així els plàstics i l’alumini. L’empresa ja disposava d’aquesta línia de productes, però ara els ha potenciat, tot adaptant-se a les noves normatives que ha tret el Govern en relació a l’ús dels envasos de plàstic.