Vivíem, sense saber-ho, sumits en una infinitat d’hàbits “tòxics” com besar-nos, abraçar-nos o parlar a pocs centímetres que, amb la pandèmia, han estat escombrats de la nostra manera de ser i de socialitzar-nos per ser nocius per a la nostra salut. Des de principis de març de l’any passat estem obligats a portar una fèrria disciplina pel que fa a cures d’higiene sanitària i hàbits socials es refereix. Se’ns ha imposat l’ús de màscares, de gels hidroalcohòlics i la distància social, però també la neteja i desinfecció profunda del nostre entorn i, en concret, dels espais comuns per fer front al COVID-19.

En els entorns de treball és important, a més, incidir en aquells punts que són considerats “d’alt contacte” com puguin ser els poms de les portes, botons d’ascensor, interruptors de la llum i diferents gadgets tecnològics com comandaments, teclats i altres dispositius mòbils.

I això traslladat al nostre dia a dia, adquireix una dimensió que ens mareja i ens sumeix en un ritual boig de neteja que necessitem ordenar. Sí, aquests hàbits de la “nova normalitat” ens acompanyaran, segons els experts, encara durant un bon temps i alguns es quedaran per sempre amb nosaltres.

Què és el que ha canviat?

Fa vint anys la freqüència de la neteja era diària. Amb la crisi econòmica les empreses van reduir costos, passant a una freqüència de dies alterns, i se’n va anar estirant fins arribar a dues vegades per setmana. El COVID ens ha portat de tornada al passat, i hem recuperat la neteja de freqüència diària. A més, l’hem fet visible: hem passat de netejar de nit, quan ningú ens veu, a visibilitzar i posar en valor el treball de personal de neteja. No només ha canviat la forma en què netegem les nostres llars i oficines, també ha canviat la nostra percepció sobre “el que està net o no”; de netejar per eliminar residus de pols i petites brutícies incrustades en les superfícies a desinfectar a fons per acabar amb els gèrmens, ajudant així a evitar la propagació de l’Covid-19 però també d’altres malalties. La paraula neteja va ja, indiscutiblement sempre, a desinfecció.

La neteja ja no és una commodity

I els professionals d’això, amb àmplia experiència en el sector, ho sabem. La neteja ha passat de ser una commodity a un bé essencial de primeríssima necessitat i el personal dedicat a això ha passat de pertànyer a una professió sense massa reconeixement a formar part d’aquests “altres herois” de la pandèmia, en constant lluita contra la COVID -19. Això afegeix a la nostra tasca un grau superior de professionalització, ja que fer un treball de neteja i desinfecció exigeix ​​uns protocols clars i específics i un equip en constant formació.

Des d’Ilerda Serveis oferim als nostres clients plans de neteja a mida.

Nous reptes per als biocides

De la nit al dia, vam veure com un producte contaminant com el lleixiu va passar a ser recomanat per l’Organització Mundial de la Salut com el producte a utilitzar per desinfectar espais i superfícies de treball, transports públics o centres sanitaris. Ara el repte està en millorar la sostenibilitat de productes biocides registrats a Espanya i recomanats pel Ministeri de Sanitat, amb els quals les empreses puguin fer la seva feina de neteja de manera eficaç, segura i respectuosa amb el medi ambient.

El moment de la veritat: rapidesa de resposta, innovació i responsabilitat

Durant aquest últim any, Ilerda Serveis ha dut a terme una exhaustiva adaptació i revisió de tots els seus procediments estàndards de neteja i ha dissenyat noves solucions combinant línies de neteja i higiene tradicional amb complexa i puntera tecnologia, sent capaç d’oferir uns productes eficaços per ajudar a les empreses a mantenir un entorn sa i segur. Per a això, s’han incorporat, a més d’equips tecnològics d’última generació com la llum ultraviolada o màquines d’ozó, els productes tradicionals que, com el lleixiu, complementen el portfolio de productes distribuïts per Ilerda Serveis per a la desinfecció d’espais d’alt risc. És l’única manera en què entenem la neteja, un treball tradicional, fet amb rigor i dedicació per professionals amb les eines més noves, però també amb les que han funcionat al llarg dels temps.

Ilerda Serveis Productes de neteja professional al seu servei des de 1988