Esteu buscant una manera de netejar el vostre forn de manera efectiva i segura?

Com a expert en neteja professional, sé que mantenir els electrodomèstics de la cuina nets és essencial per mantenir la higiene i seguretat alimentària en els negocis d’hostaleria.

En aquest article, us presentaré alguns consells i trucs per netejar el forn com un professional utilitzant productes de neteja adequats i segurs.

Abans de començar, és important destacar que sempre has de seguir les instruccions de la fitxa tècnica per netejar el teu forn i no aplicar cap producte de neteja a superfícies d’alumini o zinc.

Netejar el forn és una tasca que pot resultar tediosa i difícil de realitzar. Però, si ho fas de manera correcta, pots mantenir el teu forn en condicions òptimes i assegurar-te que els teus aliments es cuinin de manera uniforme i saludable. En aquest article, us oferim alguns consells per netejar el forn de manera efectiva, utilitzant productes de neteja professional.

Quins productes de neteja he d’utilitzar per netejar el meu forn?

Existeixen molts productes de neteja al mercat, però no tots són adequats per netejar el forn de manera efectiva i segura.

És important que tinguis en compte que per obtenir els millors resultats, cal utilitzar productes químics de neteja d’alta qualitat. En aquest sentit, us recomanem l’ús de Forgras 200 (en fred) i Dinplac (en calent), dos productes altament eficaços i de qualitat superior que us ajudaran a eliminar la brutícia i les taques del forn.

Forgras 200 és una excel·lent opció per netejar el forn. La seva reserva alcalina el fa apropiat per a l’eliminació de greixos i olis, i els components que entren a la seva formulació confereixen rapidesa i eficàcia al preparat, facilitant la seva penetració als llocs de difícil accés, dissolent tot tipus de matèria orgànica.

Dinplac, per la seva banda, és un producte dissenyat especialment per a la neteja de tot tipus de planxes, forns, fregidores, cuines, etc., les quals presenten una forta capa de greixos i olis carbonitzats. És biodegradable, exempt de toxicitat per a aliments i persones que l’utilitzin i no deixa restes que donin sabors ni olors als aliments.

Com netejar el forn amb Forgras 200?

Per netejar el forn amb Forgras 200, seguiu aquests passos:

 1. Assegureu-vos que el forn estigui apagat i fred abans de començar la neteja.
 2. Dil·lueix Forgras 200 en aigua segons les instruccions del fabricant.
 3. Amb l’ajuda d’un raspall o esponja, aplica Forgras 200 a les parets i el terra del forn.
 4. Deixa actuar durant uns minuts.
 5. Amb l’ajuda d’un drap o esponja, neteja la superfície del forn per eliminar la brutícia.
 6. Aclareix amb aigua i seca amb un drap net.

Com netejar el forn amb Dinplac?

Per netejar el forn amb Dinplac, seguiu aquests passos:

 1. Assegureu-vos que el forn estigui apagat ia una temperatura màxima de 45º abans de començar la neteja.
 2. Dil·lueix Dinplac en aigua segons les instruccions del fabricant.
 3. Amb l’ajuda d’un raspall o esponja, aplica Dinplac  a les parets i el terra del forn.
 4. Deixa actuar durant uns minuts.
 5. Amb l’ajuda d’un drap o esponja, neteja la superfície del forn per eliminar la brutícia.
 6. Aclareix amb aigua i seca amb un drap net.

Pas a pas neteja de forn professional

El primer que has de fer és retirar les reixetes i les safates del forn, i netejar-les per separat. Utilitza Forgras 200 o Dinplac per a la neteja de les reixetes i safates del forn, ja que aquest producte químic és altament eficaç en l’eliminació del greix i la brutícia. Deixa actuar el producte durant uns minuts i després esbandida amb aigua calenta.

Per netejar l’interior del forn, utilitza Forgras 200 o Dinplac, un producte especialment dissenyat per eliminar la brutícia i les taques al forn, especialment als llocs més difícils. Aplica el producte a les zones que necessiten neteja i deixa actuar durant uns minuts. Després, frega amb un drap humit per eliminar la brutícia. Esbandida amb aigua calenta i seca amb un drap net.

Per netejar les parets del forn, utilitza Forgras 200 o Dinplac, un producte altament eficaç per a l’eliminació de greixos i olis carbonitzats. Aplica el producte a les parets del forn i deixa actuar durant uns minuts. Després, frega amb un drap humit per eliminar la brutícia. Esbandida amb aigua calenta i seca amb un drap net.

Per netejar la porta del forn, utilitza Forgras 200 o Dinplac, aplicant el producte amb un drap humit i deixant actuar durant uns minuts. Després, frega amb un drap humit per eliminar la brutícia. Esbandida amb aigua calenta i seca amb un drap net.

Recorda que la neteja del forn és fonamental per garantir la higiene i seguretat a l’hostaleria i la indústria alimentària. A més, la neteja del forn també pot contribuir a prolongar la vida útil i mantenir la seva eficiència energètica.

És important recordar que, encara que els productes de neteja professional són molt efectius, cal prendre certes mesures de seguretat en manipular-los. És recomanable fer servir guants i protecció ocular per evitar possibles irritacions o reaccions al·lèrgiques. A més, sempre hem de seguir les instruccions d’ús que apareixen a l’etiqueta del producte.

En conclusió, la neteja del forn és un procés crucial a la indústria alimentària i requereix productes de neteja professional d’alta qualitat com Forgras 200 i Dinplac. Aquests productes, especialment dissenyats per eliminar el greix i la brutícia més persistent, són efectius i segurs per utilitzar-los en entorns alimentaris. No oblideu seguir les instruccions d’ús i prendre les mesures de seguretat necessàries per garantir una neteja adequada i segura.

Esperem que aquests consells t’hagin estat útils i que els puguis aplicar, no dubtis a consultar-nos si tens alguna pregunta